Onze vereniging

VoVerDi (Volleybal Vereniging Dinteloord) is opgericht in 1977.

Volleybal bestaat natuurlijk al veel langer, al sinds 1895, maar pas toen er in 1957 een gymnastieklokaal werd gebouwd aan de Oostgroeneweg, kregen de Dinteloorders de kans diverse zaalsporten te gaan beoefenen, waaronder dus volleybal. In eerste instantie werd dat gedaan onder de vlag van DSV, één van de voetbalverenigingen van het dorp. De zonen van de welbekende burgemeester Pop hebben nog een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de onderafdeling volleybal. Al snel bleek dat Dinteloorders goed konden volleyballen: Binnen een paar jaar bereikten zowel de heren als de dames de op één na hoogste klasse. Om het volleybal op een hoger peil te brengen, werd in 1976 besloten te fuseren met Spido uit Klundert en werd er een nieuwe naam bedacht: SDC (Spido DSV Combinatie). Al na een jaar bleek de beoogde samenwerking niet haalbaar te zijn en ging men in Klundert alleen verder onder de naam SDC. In Dinteloord moest een nieuwe naam verzonnen worden: Dat werd dus VoVerDi. Vanaf 1981 worden de trainingen gegeven in sporthal De Buitelstee. In de ruim 35 jaar dat VoVerDi nu bestaat, heeft zij vele kampioensteams voortgebracht in de diverse klassen. Ook zijn er uit de schoot van VoVerDi diverse spelers doorgestroomd naar de promotieklasse en zelfs naar het eerste en derde divisieniveau. Spelers die zo goed zijn, gaan helaas verloren voor een amateurvereniging als VoVerDi en stromen noodgedwongen door naar grotere verenigingen. Maar sommigen keren na hun volleybalcarrière weer terug op het VoVerDi-honk en spelen daar lekker door, zij het op een wat lager pitje.

VoVerDi organiseert al jarenlang diverse evenementen, hetzij om het volleybal te promoten, hetzij om van tijd tot tijd de kas te spekken. Zo is daar sinds 1981 al het jaarlijkse Buitelsteetoernooi, waarbij verenigingen, bedrijven, vrienden en families onderlinge volleybalstrijd leveren en na afloop gezellig met elkaar wat drinken. Een ander evenement is het scholentoernooi (sinds 1987), waarbij kinderen van de basisschool de mogelijkheid krijgen kennis te maken met volleybal. In eerste instantie was dit alleen voor de groepen 6, 7 en 8, maar de laatste ruim tien jaar is er een apart toernooi voor de groepen 3, 4 en 5: Het mini-scholentoernooi. Gelukkig worden deze toernooien jaarlijks nog steeds zeer goed bezocht door de drie scholen en houdt VoVerDi daar regelmatig nieuwe, enthousiaste jeugdleden aan over. Precies zoals bedoeld dus.

Een ander bekend evenement is de VoVerDi fiets-3-daagse. Deze wordt al sinds 1997 georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie. Er wordt al gekscherend gezegd dat je in deze week beter niet met vakantie kunt gaan, want het wil nog wel eens flink regenen op deze drie dagen. Gelukkig voor velen geen belemmering om gewoon lekker mee te fietsen en op de laatste avond een mooi prijsje te scoren tijdens de verloting.

Een wat jonger evenement is het jaarlijkse beachtoernooi, voor het eerst georganiseerd in 2005. Een soort herhaling van het Buitelsteetoernooi, maar dan buiten in het speciaal daarvoor gestorte zand op het parkeerterrein. Dit toernooi staat altijd garant voor een gezellige avond en gegarandeerd zwarte voeten.

Begon VoVerDi in 1977 met tachtig leden. Enkele leden van het eerste uur zijn nog steeds lid van onze vereniging, dus terecht inmiddels benoemd tot erelid.

Dit seizoen komt Voverdi met één damesteam, één mixteam en één herenteam uit in de ORV-competitie.

Onze jeugd speelt regelmatig op zaterdag toernooitjes in de CMV-competitie. In de diverse lokale kranten zult u van tijd tot tijd verslagen aantreffen van de prestaties van onze teams.

Natuurlijk kan VoVerDi altijd nieuwe leden gebruiken! Dus mocht je zin hebben eens bij ons te komen kijken, kan dat op de volgende tijden:

Woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur: CMV jeugd
Woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur: B jeugd
Woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur: training dames en heren of wedstrijd
 

Voor vragen kun je op woensdag langskomen in De Buitelstee, contact opnemen met Peter van de Merbel op 0167-523530 of via onze Facebookpagina.

Heb je zin om lid te worden van onze vereniging? Geef je op met het inschrijfformulier en lever deze in bij secretaris of op woensdagavond bij de training.

Zie hier de privacyverklaring van VoVerDi.

Sponsoren